Emlékeztető óvoda látogatáshoz

OviABC2019.12.08

Az előzetes óvodalátogatás az egyik legfontosabb módszer annak eldöntésére, hogy az adott intézmény megfelelő-e a gyermekünk számára vagy sem. A nyílt napokon azonban nem érdemes felkészületlenül megjelenni, mert keveset érünk a legjobb kérdéssel is, ha már csak a hazaúton jut eszünkbe.

 

Az interneten vagy más szülőktől is sok információhoz juthatunk a kiszemelt óvodát illetően, de a személyes látogatás során szerzett benyomások azok, amelyek hozzásegíthetnek minket az igazán helyes döntéshez.


A sikeres választás másik két záloga, hogy előre gondoljuk át mire vagyunk kiváncsiak, illetve több óvodának is meg kell adnunk az esélyt, és ezek mindegyikébe ellátogatni. Mivel az intézmények többsége egy viszonylag rövid, azonos időszakban tartja a nyílt napjait, nagyon fontos, hogy írásban vagy más módon rögzítsük a különböző helyeken elhangzottakat, mert a szorosan egymást követő látogatások miatt, akár már a második-harmadik intézmény után elfelejthetjük, hogy melyik információt hol hallottuk.

Ez utóbbiakban lehet nagy segítség az alábbi, letölthető, kinyomtatható emlékeztető. A középen összehajtható, A4-es méretű oldal tartalmazza a megítélésünk szerint legfontosabb kérdéséket egy óvodalátogatás kapcsán, illetve a szubjektív benyomások rögzítésén túl helyet biztosít egyéni feljegyzéseknek is.