Blog

Legújabb olvasnivalók

Óvodába járás alól felmentés

OviABC2020.02.05

Az óvodába járást a 2011. évi CXC. törvény előírja, így minden 3. életévét betöltött kisgyermek napi 4 órában óvodaköteles. Azonban vannak olyan esetek amikor a felmentés indokolt lehet, a törvény viszont szigorúan korlátozza ezeket a lehetőségeket. Nézd meg, milyen esetben kérheted gyermeked felmentését az óvodai látogatás alól.

Beszélgetés óvodáskorúakkal

OviABC2019.12.08

Ma már köztudott, mennyire fontos az óvodáskorúak lelki fejlődése szempontjából, hogy a minél többet beszélgessenek a szüleikkel. De hogyan kerüljük el a 3 leggyakoribb hibát?

A 10 legrosszabb karácsonyi ajándék

OviABC2019.12.08

Nyakunkon a karácsony! Bármelyik játékboltban kismillió remek játék közül választhatunk ajándékot a lurkóknak, de azért nem lehetetlen belefutni egy-egy hmmm... nem túl jól sikerült termékbe sem. Megpróbáltuk összeszedni az elmúlt évek legrosszabb 10 játékát.

A kreativitás fejlesztése óvodáskorban

OviABC2019.12.08

Hogyan fejlesszük a gyerekeink rajzkészségét? Érdemes beíratni rajztanfolyamra egy kiscsoportos óvodást? Hogyan növeljük a kicsik önbizalmát? Válaszok és ötletek kreatív témában.

Emlékeztető óvoda látogatáshoz

OviABC2019.12.08

Az előzetes óvodalátogatás az egyik legfontosabb módszer annak eldöntésére, hogy az adott intézmény megfelelő-e a gyermekünk számára vagy sem. A nyílt napokon azonban nem érdemes felkészületlenül megjelenni, mert keveset érünk a legjobb kérdéssel is, ha már csak a hazaúton jut eszünkbe.

Kezdődhet a korizás!

OviABC2019.11.29

Az advent közeledtével egyre több hangulatos korcsolyapálya nyitja meg kapuit a kicsik és nagyok számára egyaránt. Összegyűjtöttünk néhány tippet az első korcsolyázás alkalmára.

Megnézem az összes korábbi tartalmat!