Fejtörést okozhat az óvodai beiratkozás a Koronavírus járvány alatt!

OviABC2020.04.28

Kerületenként és településenként eltérő lehet a beiratkozás módja a következő nevelési évre a koronavírus járvány végett.

A mai napig nem született még egységes álláspont a beiratkozások mikéntjéről, így annak módját a települési és kerületi önkormányzatok maguk próbálják meghatározni a munkatársak és a leendő növendékek lehető legnagyobb biztonságának megőrzése mellett.

Sok önkormányzat az online beiratkozás mellett tette le a voksát, miszerint a jelentkezési lapokat határidőre, online formában lehet benyújtani, míg számos magánóvoda szigorú feltételek mellett továbbra is lehetőség biztosít a személyes megjelenésre.

Az óvodákba a 2020-2021-es nevelési évre a 2017. augusztus 31-ig született gyermekek beíratása kötelező.

 

A leggyakrabban elkért, a beíratáshoz szükséges dokumentumok listája lentebb található. Ezeket az online beiratkozás esetén ráér később, felvétel esetén eredetiben is bemutatni.

  • - Szándéknyilatkozat
  • - Gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót (születési anyakönyvi kivonat), és lakcímet igazoló hatósági igazolvány
  • - Gyermek TAJ kártyája
  • - Szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány
  • - Külföldi állampolgárság esetén a tartózkodási engedélyt

 

Figyelem! A beiratkozások módja és rendje nincs általánosságban meghatározva. Minden esetben tájékozódjon a kiszemelt intézmény titkárságán, mert intézményenként is lehetséges eltérés.