Megnyílt az OviABC!

OviABC2019.12.08

A gyakorló óvodavezetőkkel, online marketing- és informatikai szakértők bevonásával tervezett portálunk elsődleges célja, hogy megkönnyítse az óvoda választást a szülők számára. A helyes döntésnek a szakemberek szerint a következő három fundamentuma van.

 

a)  Az óvodával és szolgáltatásaival kapcsolatos minden adat megszerzése;
b) Tapasztalt, lehetőleg az adott óvodába járó gyerekek szüleitől érkező visszajelzések, vélemények ismerete;
c)  Személyes látogatás az intézményben.

Bár a személyes látogatással megszerezhető közvetlen tapasztalatok jelentősége természetesen semmilyen közvetett módon szerzett információval nem összevethető, az első két alapvető forrás tekintetében portálunk minden lehetőséget biztosít az információk elérhetőségéhez. Hogyan?

A jelenleg elérhető gyűjtőportálokhoz képest, lényegesen információ-gazdagabb, az intézményeket bemutató oldalakkal, amelyek jól átláthatóan, külön lapokon jelenítik meg az óvoda szolgáltatásait, alapadatait, bemutatkozását, térképes elérhetőségét. Ugyanakkor az uniformizált adat-megjelenítés miatt az intézmények pontosan összehasonlíthatóak a látogató nem veszlik el az óvodák saját honlapjain egyéni módon értelmezett fogalmak erdejében.

A intézmények mindegyike 5 szempont szerint, 1-től 5-ig értékelhető, illetve az értékelést szöveges vélemény egészítheti ki. Az adott óvodáról tapasztalattal rendelkező szülők szubjektív benyomásai így szintén elérhetőek a döntés előtt állók számára. Ha ez sem lenne elég, a minden intézményi oldalon elérhető “kérdés-válasz” lapon, az érdeklődők közvetlenül az óvodával kapcsolatba lépve tehetik fel azokat a kérdéseiket, amelyekre sehol nem találtak választ.

Az elsődleges célkitűzésünkön túl, az OviABC.hu, a legfejlettebb technikai megoldásokkal szolgáltat biztos alapot egy közösségi tér kialakításához is, ahol a szülők egymást segíthetik az óvodás korú gyerekek nevelésével kapcsolatos tanácsokkal, észrevételekkel. Rendszeresen frissülő, óvoda-pedagógusok és az adott témák szakértői által írt blogbejegyzésekkel, a gyakrabban felmerülő kérdéskörökben nyújtunk segítséget, míg az ajánlott könyvek, -játékok kategóriákban a tapasztalataink alapján valóban bevált, minőségi termékekről adunk hírt mi vagy akár maguk a szülők, a célközönség, vagyis az óvodások véleménye alapján.

Középtávú terveinkben szerepel az gyermekek szabadidős és otthoni foglalkoztatását segítő információk közzététele, úgy mint játékos feladatlapok (amely már megtalálható az Óvodák menüpontban), illetve szabadidős táborok, játszóházak bemutatása.